Arrangement – Noaberpad 3

Nieuweschans naar Bourtange – 3 dagen (49/59/67 km)

Dit arrangement voert je in drie dagen over de fraaie zand en klei gronden van Oost Groningen, voor velen een onverwacht prachtig gebied. Door historische vestingstadjes en Natuurmonument Dal van de Ruiten Aa.

Op de eerste dag wandel je van Nieuweschans naar de vesting Oudeschans. Over het schapendijkje langs het Verenigd Kanaal / B.L. Tijdenskanaal, door Bovenlanden en Binnenlanden (11 km). In Oudeschans kun je de wandeling maken over de gerestaureerde wallen van de vesting (4 km). Op deze plaats werd door Graaf Willem Lodewijk van Nassau met zijn vloot van 150 schepen en 2200 man een schans gebouwd in 1593 (80-jarige oorlog) om Groningen te bevrijden van de Spanjaarden. De bouw van de schans maakte zoveel indruk op de vijand dat die zonder verdere strijd naar het zuiden vertrok.

Dag twee brengt je naar Wedde, langs de Westerwoldsche Aa, via de natuurgebieden Vriescheloër Vennen en Weddermarke (22 km). Op deze dag is een extra lus mogelijk waardoor de wandelafstand 27 km wordt. Ook is het mogelijk om de route iets in te korten tot 16 km.

De derde dag kom je langs Huis te Wedde en door het museumdorpje Smeerling (Theehuis Natuurmonumenten). Over glooiende en boomrijke zandgronden langs de Ruiten Aa kom je aan in de schilderachtige vesting Bourtange (22 km). Ook op deze dag is een extra lus mogelijk waardoor de wandelafstand 25 km wordt.

De prijs van dit arrangement is vanaf €209 per persoon bij 2 personen. Deze prijs is inclusief:
– 3 wandeldagen, 2 overnachtingen
– Logies en ontbijt
– Diner
– Lunchpakket op dag 2 en 3
– De gids van het Noaberpad, LAW 10
– Boekingskosten en BTW

Dit arrangement is ook te wandelen met een hond.

Offerte aanvragen – Geheel vrijblijvend

Benieuwd welke route bij jou past? Vraag dan snel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Binnen 48 uur krijg je een tocht op maat!