Arrangement – Waterliniepad 5

3 Daagse van Muiderberg naar Maarssen met 2 overnachtingen, totaal 50 km


Wandeldag 1
: Wandeling Muiderberg – Bussum (13 km), overnachting in Bussum

Wandeldag 2: Wandeling Bussum – Nederhorst den Berg  (17 km), overnachting in Nederhorst den Berg

Wandeldag 3: Nederhorst den Berg – Maarssen (20 km)

Je wandelt rustig tussen bastions, torens en bolwerken door die fier boven hun omgeving uitsteken. Windmolen De Onrust is het richtpunt om in het oudste Natuurmonument van Nederland te komen, het Naardermeer. Weinig gebieden bieden zoveel variatie als dit internationaal beschermde natuurgebied. Jac. P. Thijsse streed voor dit gebied met als resultaat veel landschappelijk schoon, paadjes en uitzicht over het water. Hier broeden 75 soorten vogels waaronder aalscholvers. Het gaat langsvde Vecht, beroemd om zijn talrijke historische buitenplaatsen. Wel 200 van deze monumentale zomerhuizen werden aan de oevers van de Vecht gebouwd door Amsterdamse kooplieden. De Vecht vormde als hoofdverdedigingslijn de grens van de inundatiegebieden die aan de oostkant lagen. Water was het verdedigingswapen. Het gebied werd onder water gezet om vijanden tegen te houden, nu is het een prachtig groen gebied waar je deze geschie- denis kunt herbeleven en de wandelaar de taak van de kooplieden heeft overgenomen: langs koetshuis, oranjerie of theekoepel de drukte van de stad ontvluchten en genieten van de frisse lucht en ruimte van het platteland. Via het Waterleidingkanaal getuigen vesting Nieuwersluis en Fort Tienhoven wederom van de ingenieuze Waterlinie en wandelt u over het jaagpad weer langs de Vecht tot eindpunt Maarssen.

Arrangementprijs voor 2 personen: vanaf € 275,00*

*) Arrangement incl. 2 overnachtingen, bagagevervoer, ontbijt, lunchpakket, routegids, transfer naar begin- of eindpunt en boekingskosten en btw

Offerte aanvragen – Geheel vrijblijvend

Benieuwd welke route bij jou past? Vraag dan snel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Binnen 48 uur krijg je een tocht op maat!