Over ons – Ons verhaal

Ik ben een fan van wandelen in de Alpen. Natuur, bergen, frisse lucht, planten en dieren.

Aanleiding – Huttentocht in de Alpen

Een paar jaar terug heb ik de ‘Haute Route’ gelopen; een huttentocht van de Mont Blanc in Frankrijk naar de Matterhorn in Zwitserland. Een route van 180 km verdeeld over 15 etappes. Tijdens de Haute Route begint de dag vroeg; ontbijten en daarna meteen naar buiten. Stijgen en afdalen; de hele dag door. Lunchen in de zon op een bergkam. Na een hele dag lopen moe maar voldaan arriveren bij de volgende berghut. Zitten, schoenen uit en genieten van een biertje en het uitzicht. Vaak geen eigen slaapkamer, maar slaapzalen met stapelbedden. Diner aan lange tafels; veel nieuwe mensen ontmoeten; avonturen beleven en delen. En dan vroeg onder de wol.

Een paar dagen weg; de natuur in, goede gesprekken, lekker eten, sportief bezig zijn en unplugged; even wat minder internet en telefoon. Mijn mooiste dagen van het jaar!

 

Big Walk – Van de Alpen naar het laagland

Ons concept …

Ons concept – Big Walk

Waarom bestaan er geen huttentochten in Nederland? Omdat we in Nederland geen bergen hebben. Maar wandelroutes zijn er genoeg. Een paar jaar terug heb ik etappes van het Pieterpad gelopen. Wanneer je je hierin gaat verdiepen kom je al snel in een wereld terecht van wandelfans met veel informatie. Ik miste een website met een overzichtelijk en laagdrempelig aanbod van verzorgde meerdaagse wandeltochten in Nederland; vandaar ons initiatief.

Onze arrangementen zijn uitgezet door heel Nederland en bestaan uit een wandelroute inclusief één of meerdere overnachtingen (kleinschalige accommodaties) en extra’s zoals een lunchpakket en bagagevervoer. Ook kunnen onze tochten gecombineerd worden met een belevenis zoals een boswachter als gids, een yogasessie of een massage.

Partners – Wij doen het niet alleen

We werken met verschillende partners vanwege hun ervaring, expertise en bereik

Stichting Pieterpad

Het Pieterpad (LAW 9) is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen nabij de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 498 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. De route voert door de meest uiteenlopende landschappen en wordt onderhouden door een werkgroep, onder aanvoering van Maarten Goorhuis en Wim van der Ende.

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is de bos- en natuurbeheerder van de Nederlandse staat. De organisatie beheert in opdracht van de rijksoverheid omstreeks 260.000 hectare bos, natuurgebieden en andere terreinen, en is daarmee de grootste bos- en natuurbeheerder van Nederland.

Wandelnet – Startpunt voor wandelend Nederland

Samen met ruim 700 vrijwilligers werkt Stichting Wandelnet sinds 1980 aan de kwaliteit van het wandelen in Nederland. Dit doen we voor 6,6 miljoen wandelaars die jaarlijks 710 miljoen wandelingen maken.