Easywalk – Een doorstart

Big Walk is een doorstart van Easywalk

Hoe het begon – Stukje geschiedenis

Easywalk is jaren terug gestart door Ton Pieterse.  Bij de verschillende wandelvakanties in binnen en buitenland kwam Ton er achter dat er vraag is naar een goede accommodatie- en bagageservice én tegen beperkte kosten; zorgeloos wandelplezier met veel flexibiliteit; het concept van Easywalk. Je kiest wanneer en hoeveel dagen je wilt wandelen, het aantal kilometer per dag en de soort accommodatie; Easywalk doet de rest!

In 2017 is Ton gestopt met Easywalk. Ton is nog steeds een echte en enthousiaste wandelaar, maar liever wandelt hij zelf dan dat hij verantwoordelijk is voor alle organisatie. Laatst liep hij nog van Arles naar Menton in Frankrijk; op weg naar Rome.

Over ons – Ons verhaal

Ik ben een fan van de Alpen; vanaf mijn jeugd. In de winter, maar ook in de zomer. Natuur, hoge bergen, frisse lucht, planten en dieren.

Aanleiding – Huttentocht in de Alpen

Een paar jaar terug heb ik de ‘Haute Route’ gelopen; een tocht van Chamonix in Frankrijk naar Zermatt in Zwitseland; een route van de Mont Blanc naar de Matterhorn. Een route van 180 km verdeeld over 15 tochten; met 11 beklimmingen, 12.000 meter stijgen en 10.000 afdalen.

Tijdens de Haute Route begint de dag vroeg; ontbijten en daarna meteen naar buiten. Stijgen en afdalen; de hele dag door. Lunchen in de zon op een bergkam. Na een hele dag lopen moe maar voldaan arriveren bij de volgende berghut. Zitten, schoenen uit en genieten van een biertje en uitzicht (gletsjers, beken etc). Vaak geen eigen slaapkamer, maar slaapzalen met stapelbedden. Diner aan lange tafels; veel nieuwe mensen ontmoeten; avonturen beleven en delen. En dan vroeg onder de wol.

Een paar dagen weg; de natuur in, goede gesprekken, lekker eten, sportief bezig zijn en unplugged; even wat minder internet en telefoon. De mooiste dagen van het jaar!

Concept – van de Alpen naar het laagland

Waarom bestaan er geen huttentochten in Nederland? Omdat we in Nederland geen bergen hebben. Maar wandelroutes zijn er genoeg. Een paar jaar terug heb ik etappes van het Pieterpad gelopen. Wanneer je je hierin gaat verdiepen kom je al snel in een wereld terecht van wandelfans met veel informatie. Ik miste een website met een overzichtelijk en laagdrempelig aanbod van verzorgde meerdaagse wandeltochten in Nederland; vandaar ons initiatief.

Onze arrangementen zijn uitgezet door heel Nederland en bestaan uit een wandelroute inclusief één of meerdere overnachtingen (kleinschalige accommodaties) en extra’s zoals een lunchpakket en bagagevervoer. Ook kunnen onze tochten gecombineerd worden met een belevenis zoals een boswachter als gids, een yogasessie of een massage.

Big Walk – Het team

Ontmoet het team achter Big Walk

Bastiaan de Jager

Bastiaan de Jager

Founder & owner

Henk van Geerenstein

Henk van Geerenstein

Expert Wandelnet

Eva Koenders

Eva Koenders

Coach

Marlies Wensink

Marlies Wensink

CRM Marketeer

Vacature - Account Manager

Momenteel hebben wij een vacature voor Account Manager.

Klik hier voor meer informatie!

Partners – Wij doen het niet alleen

We werken met verschillende partners vanwege hun ervaring, expertise en bereik

Wandelnet – Startpunt voor wandelend Nederland

Samen met ruim 700 vrijwilligers werkt Stichting Wandelnet sinds 1980 aan de kwaliteit van het wandelen in Nederland. Dit doen we voor 6,6 miljoen wandelaars die jaarlijks 710 miljoen wandelingen maken.

Door het boeken van een arrangement help je Wandelnet bij het beheren en het verder
ontwikkelen van de Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) en Streekpaden in Nederland. Zo kan je ook in de
toekomst al wandelend blijven genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft.