Limespad wandelroute van het jaar 2019 – Utrecht

Leiden via Utrecht naar Nijmegen

Het Romeinse Limespad van Leiden via Utrecht naar Nijmegen is uitverkoren tot Wandelroute van het Jaar 2019. De jury reikte vandaag tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent de bijbehorende trofee uit aan routebeheerder Wandelnet.

Het 275 km lange pad volgt de loop van de vroegere noordgrens van het Romeinse Rijk, de Limes. Het pad voert langs plaatsen als Leiden (Romeinse naam: Matilo), Alphen aan den Rijn (Albaniana), Woerden (Laurum), Utrecht (Trajectum) en Nijmegen (Noviomagus). De route wordt ook wel aangeduid als lange afstands wandelroute (LAW)16.

Uitstekende bewegwijzering

De jury prees de uitstekende bewegwijzering, de vele onverharde paden en rustige wegen. Ook de routegids is een pluspunt, aldus het juryrapport. Vóór het moment van uitreiking waren nog vier andere routes in de race voor de eretitel: Wandelnetwerk Brabantse Kouters (België), Noardlike Fryske Wâldenpad (Nederland), Tour du Brabant Wallon (België) en Walcherse Wandelingen (Nederland). Zij waren weer geselecteerd uit een longlist met in totaal 18 kandidaten. Nieuwe of recent vernieuwde routes in België, Nederland en Luxemburg kunnen meedingen naar de prestigieuze prijs.

De verkiezing van de Wandelroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Die is dit weekeinde in Gent en volgende maand op 1, 2 en 3 maart in Jaarbeurs Utrecht.

Bron: AD.nl

Offerte aanvragen – Geheel vrijblijvend

Benieuwd welke route bij jou past? Vraag dan snel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Binnen 48 uur krijg je een tocht op maat!