Voorbeeld tocht 1 – Nederlands Kustpad

Den Haag, Noordwijk aan Zee, De Zilk (42,2 km)

Dag 1: aankomst in Den Haag
Dag 2: Den Haag – Noordwijk aan Zee / afstand 27 km
Dag 3: Noordwijk aan Zee – De Zilk  / afstand 15,2 km
Belevenis dag 3: op zondag starten met een yogasessie op het strand

Dag 1: aankomst in Den Haag
Een weekend weg. Vrijdagmiddag vertrek je met de auto of trein naar Den Haag. Je overnacht in Hotel Residenz in Den Haag inclusief diner.

Dag 2: Den Haag – Noordwijk aan Zee / afstand 27 km
Na het ontbijt, de volgende ochtend, vertrek je naar Noordwijk aan Zee; een tocht van 27 km dwars door de duinen en over het strand.

Eind van de middag kom je aan in Noordwijk aan Zee. Je overnacht in Hotel Vesper aan de boulevard, met uitzicht op het strand. Even uitrusten op de hotelkamer en daarna borrel en diner op het strand bij Branding Beachclub.

Dag 3: Noordwijk aan Zee – De Zilk  / afstand 15,2 km
Voor het ontbijt, de volgende ochtend, ga je om 08:00 rekken en strekken op het strand, onder leidng van yogadocent Lisa. Na een uur wacht het ontbijt en ben je weer fris voor je laatste dag lopen naar De Zilk.

In De Zilk aangekomen neem je de taxi terug naar Den Haag (door ons verzorgd) of de trein terug naar huis. Wanneer je met de trein gaat is Station Hillegom het dichtstbijzijnde station (ca 15 min met openbaar vervoer).

Wat een weekend; strand, natuur, lekker eten en bewegen. Binnenkort weer!

Informatie tocht

Dag 2:
Startpunt van deze etappe is Den Haag. Je duikt het Haagse Bos in waar je snel de hectiek van de drukke stad achter je laat en langs het paleis Huis ten Bosch naar het natuurgebied Meyendel bij Wassenaar wandelt. Hoge en kale paraboolduinen tot wel 25 meter hoog sieren dit gebied. Langs infiltratieplassen voor de waterwinning waar elk jaar vijf miljard liter regenwater wordt gezuiverd, is altijd wat te beleven: in het voorjaar bloeien de meidoorns, in de herfst zijn er volop paddestoelen, tegen de schemering laten veel reeën zich zien en nergens anders komen zoveel nachtegalen voor.

Het beeldje van de vissersweduwe met zoon in Katwijk aan Zee herinnert aan het harde bestaan van de vissers. Je wandelt naar de Coepelduynen en achter je torent vuurtoren de Baak uit het jaar 1605 hoog boven dit vissersdorp uit. Het is een langgerekte duinstrook van 5 km bij 500 meter en staat botanisch hoog aangeschreven. Hier heb je als wandelaar zelfs een functie in de natuur. Juist door een lichte betreding van wandelaars wordt de vegetatie van blauwe zeedistel in stand gehouden.
Bron: Wandelnet

Dag 3: 
Na Noordwijk zie je biljartvlakke bollenvelden met de meest mooie kleuren, daar moet je blij van worden.
Bron: Wandelnet

Voorbeeld tocht 2 – Pieterpad

Hellendoorn, Holten, Laren (30,5 km)

Dag 1: aankomst in Hellendoorn
Dag 2: Hellendoorn – Holten / afstand 15,5 km
Dag 3: Holten – Laren / afstand 15 km
Belevenis dag 3: op zondag loopt de boswachter het eerste 1,5 uur mee

Dag 1: aankomst in Hellendoorn
Een weekend weg. Vrijdagmiddag vertrek je met de auto of trein naar Hellendoorn. Wanneer je met de trein gaat is Station Nijverdal het dichtstbijzijnde station (ca 15 min met openbaar vervoer). Je overnacht in Hotel De Uitkijk in Hellendoorn inclusief diner.

Dag 2: Hellendoorn – Holten / afstand 15,5 km
Na het ontbijt, de volgende ochtend, vertrek je naar Holten; een tocht van 15,5 km.

Eind van de middag kom je aan in Holten. Je overnacht in Hotel De Swarte Ruijter. Even uitrusten op de hotelkamer en daarna borrel en diner in de eigen bar/restaurant.

Dag 3: Holten – Laren / afstand 15 km
Na het ontbijt, de volgende ochtend, vertrek je naar Laren; je laatste dag lopen. Het eerste 1,5 uur loopt de boswachter met je mee. Hij vertelt je alles over dit bijzondere landschap.

In Laren aangekomen neem je de taxi terug naar Hellendoorn (door ons verzorgd) of de trein terug naar huis. Wanneer je met de trein gaat is Station Deventer het dichtstbijzijnde station (ca 27 min met openbaar vervoer).

Wat een weekend; heuvels, natuur, lekker eten en bewegen. Binnenkort weer!

Informatie tocht

Dag 2:
Een langgerekt lint van uitgestrekte bossen en grote golvende heidevelden tussen Hellendoorn en Holten vormt het decor van deze etappe. Hier vormde schuivend ijs en smeltend water in een ver verleden het landschap. Plaatselijk komt de rododendron massaal voor en leeft de steeds zeldzamer wordende korhoen in de laatste populatie wilde korhoenders in Nederland. Het lijkt wel of je in het buitenland bent als je op het hoogste punt van de Holterberg naar de Veluwe in het westen op 30 kilometer afstand kijkt. Langs smeltwaterdalen en steile hellingen daal je over de uitlopers van de stuwwallen af naar Holten.
Bron: Wandelnet

Dag 3:
Over de beukenlaan langs de Schipbeek wandel je de Achterhoek binnen. Oude landgoederen wisselen af met kleinschalig boerenland, door besloten cultuurland met vergezichten en dorpjes, op weg naar Laren. Kenmerkend voor het gebied is het afwisselende landschap van beekdalen en kampen, blokvormige kavels begrensd door bomen en houtwallen. Het is een streek met een groen en besloten karakter en rijk aan landgoederen. In eindpunt Laren zie je een van deze landgoederen, Huis Verwolde waar je de ‘dikke boom’ kunt zien, een eik met een stamomvang van 7,5 meter.
Bron: Wandelnet

Offerte aanvragen – Geheel vrijblijvend

Benieuwd welke route bij jou past? Vraag dan snel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Binnen 48 uur krijg je een tocht op maat!