Voorbeeld ‘bedrijven’ tocht 1 – Waterliniepad

Weesp – Naarden – Nederhorst den Berg (37,7 km)

Heb je binnenkort een personeelsuitje en wil je een keer iets anders; ga dan 2 dagen wandelen in Nederland. Een paar dagen weg; de natuur in, goede gesprekken, lekker eten, sportief bezig zijn en unplugged, even geen/minder internet & telefoon. De mooiste dagen van het jaar!

Nederland heeft veel te bieden. Kies bijvoorbeeld voor het Waterliniepad. Dit Lange-Afstand-Wandelpad loopt van Weesp naar Werkendam en voert door mooie natuurgebieden. En of je nu het hele pad loopt of een enkele etappe, je leert Nederland op een nieuwe manier kennen.

Walk en talk gaan goed samen; dus leer je collega’s een keer van een andere kant kennen. En daarnaast is wandelen goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van.

De arrangementen van Big Walk bestaan uit een wandelroute inclusief één of meerdere overnachtingen en extra’s zoals een lunchpakket en bagagevervoer. Ook kun je leuke extra’s bijboeken, zoals een yogasessie of de boswachter die een uurtje met je oploopt.

Hieronder een voorbeeld arrangement:

Woensdag voor vertrek: surprise meeting op kantoor
Dag 1: aankomst in Weesp
Dag 2: Weesp – Naarden / afstand 21 km
Dag 3: Naarden – Nederhorst den Berg / afstand 16,7 km
Belevenis: fort rondleiding & rugbyclinic

Woensdag voor vertrek:

Surprise meeting op kantoor. Al het personeel dient zich te melden in de grote vergaderzaal op kantoor, die is omgebouwd tot ‘outdoor’ winkel. Iedereen mag zijn of haar eigen pakket samenstellen; wandelschoenen, een rugzak en wandelsokken; in alle soorten en maten aanwezig. Een cadeau van het bedrijf voor het personeel. Maar waarom wandelschoenen? Wat is het uitje? Om de schoenen in te lopen dient iedereen op donderdag en vrijdag ‘verplicht’ op wandelschoenen naar kantoor te komen. Wat leuk om je collega’s een keer anders te zien.

Dag 1: aankomst in Weesp

Vrijdagmiddag vertrekken jullie met de auto of trein naar Weesp. Jullie overnachten in hotel Het Hart van Weesp in Weesp inclusief diner.

Dag 2: Weesp – Naarden / afstand 21 km

Na het ontbijt begint de dag met een rondleiding door Het Fort van Weesp. Daarna vertrekken jullie naar Naarden; een tocht van 21 km. Eind van de middag komen jullie aan in Naarden. Jullie overnachten in het Vesting Hotel in Naarden. Even uitrusten op de hotelkamer en daarna borrel en diner.

Dag 3: Naarden – Nederhorst den Berg / afstand 16,7 km
Voor het ontbijt krijgen jullie een rugbyclinic, verzorgd door 2 spelers van het Nederlands dames rugby team. De bestemming vandaag is Nederhorst Den Berg; een tocht van bijna 17 km. In Nederhorst den Berg aangekomen nemen jullie de taxi terug naar Weesp (door ons verzord) of de trein terug naar huis. Wanneer je met de trein gaat is Station Weesp het dichtstbijzijnde station (ca 19 min met openbaar vervoer).

Wat een weekend; buiten zijn, natuur, lekker eten en bewegen. Binnenkort weer!

Optioneel kan dit programma worden uitgebreid met coaching; bespreekbaar maken van bepaalde thema’s of onderwerpen, die leven binnen de organisatie.

 

Informatie tocht

Dag 2:
Het Fort van Weesp lag in 1861 al statig in de Vecht om een vijandelijke opmars tegen Amsterdam te stuiten. Nu wandel je rustig tussen bastions, torens en bolwerken door die fier boven hun omgeving uitsteken. Windmolen De Onrust is voor je het richtpunt om in het oudste Natuurmonument van Nederland te komen, het Naardermeer. Weinig gebieden bieden zoveel variatie als dit internationaal beschermde natuurgebied. Jac. P. Thijsse streed voor dit gebied met als resultaat veel landschappelijk schoon, paadjes en uitzicht over het water. Hier broeden 75 soorten vogels waaronder aalscholvers.
Bron: Wandelnet

Dag 3:
Op een strategisch punt langs de Vecht ligt Fort Uitermeer, een opvallend torenfort uit 1845, onderdeel van zowel de Nieuwe Hollandse Waterlinie als de Stelling van Amsterdam. Tussen het omringende water en rietlanden biedt dit fort onderdak aan baardvleermuis en watervleermuis. Je wandelt hier in een heel ander landschap. Langgerekte kavels worden doorsneden door brede sloten. Wandel door een typisch Hollands landschap bij de Ankeveense Plassen en geniet van het uitzicht over de plassen, grasland en moerasbos. Het lijkt door de natuur zo bedoeld.
Toch is dit landschap puur het gevolg van mensenwerk. Land is water geworden en meren zijn drooggelegd. Wandelend over het Googpad langs de door turfwinning ontstane plassen, kan je het patroon van petgaten en legakkers nog goed zien. Eindpunt Nederhorst ligt in een meander van de Vecht en is hoewel dichtbij de Randstad toch typisch oud-Hollands en sfeervol.
Bron: Wandelnet

Offerte aanvragen – Geheel vrijblijvend

Benieuwd welke route bij jou past? Vraag dan snel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Binnen 48 uur krijg je een tocht op maat!